Elk jaar ga ik met Chantal een weekendje naar Schiermonnikoog. Dit keer zijn we niet met ons tweetjes maar met ons drietjes ;). Chantal is namelijk 30 week zwanger.  Dus natuurlijk kon ik het niet laten om mooie foto’s van haar zwangerschap te maken. Een gezellige zwangerschap reportage op het strand natuurlijk.

Chantal heeft een hele mooie zwangere uitstraling, zelf is ze het daar wat minder mee eens. Ze worstelt wat met het idee dat haar lichaam veranderen zal. Ik vroeg haar een tijdje geleden “wil je ook buikfoto’s?” Ik hoorde lichte twijfel in haar stem en las al genoeg in haar ogen. Ze is al vaker voor mijn lens geweest, voor de mooiste pure portretten. Dus dat was niet zozeer de drempel.

Het stukje bewust zijn van de zwangerschap komt dan naar voren, het idee dat ze er misschien toch niet zo mooi opstaat en de veranderingen te veel terug ziet. Ik had zelf al bedacht dat ik het toch ging proberen. Ik gun haar een ander gevoel bij haar over haar lichaam, niet alleen een paar mooie foto’s. Ik gun allee vrouwen een mooie herinnering, want Chantal is niet de enige vrouw die hiermee worstelt. Veel dames die ik voor mij lens heb gekregen, zijn zelf door een periode gegaan dat ze ook hun lichaam zagen veranderen.

Juist de zwangerschap is een van de belangrijkste momenten voor een vrouw. En om voor vrouwen dit te mogen vast leggen,hoop ik dat ik meerdere vrouwen bereik. En de vrouwen kan laten voelen dat ook verandering mooi is.

Dus intussen op het strand aangekomen op het moment dat we allebei heerlijk ontspannen waren en genoten van de zee, heb ik Chantal haar zwangerschap mogen fotograferen, gewoon zoals ze is. In haar eigen dagelijkse kleding met weinig regie. Samen hebben we plezier gemaakt zoals altijd.

Nadat Chantal haar foto’s terug zag van haar zwangere reportage, kreeg ik een berichtje:

“Waardevol,  deze foto’s betekenen heel veel voor mij”

Wil je ook een reportage op het strand. Vul dan het contact formulier in 🙂 http://www.karijnfotografie.nl/contact/

 

Fotograaf in Zuid-Drenthe

Wil jij een leuke brief ontvangen?

Een brief met een nieuwe foto en een klein gedichtje. Misschien leg ik een stukje fototechniek uit of vertel ik over een evenement. Vul dan nu nog het formulier in!

Ja, volgens mij is jouw aanmelding gelukt. :)