Een bohemien trouwreportage

Chantal stuurde een jaar geleden een appje, of ik ook een trouwreportage kon maken van vrienden van haar. Ze ging zelf de ceremonie doen en had mijn naam genoemd bij de vraag of Chantal ook een fotograaf in de omgeving kende.

Ze zochten een fotograaf die emotie, liefde, en ongedwongen foto’s kon fotograferen. Dus dacht Chantal direct aan mij.

Na ontzettend kort nadenken zei ik direct “Ja dat wil ik wel” Dus bracht Chantal mij in contact met Willemijn en Pedro. Na een paar mailtjes spraken we af in Haren. Met een kop thee en een glas water hebben we heerlijk gekletst en gepraat over de wensen van W&P en wat ik kan aanbieden. Later via mail zijn we allebei een akkoord gegaan om er samen een mooie trouwreportage te maken.

Een gezellige sfeervolle dag die vooral in het teken van liefde staat. 

Het was een Bruiloft waar de liefde centraal stond, het samen zijn. Waar 2 culturen, de Nederlandse en de Braziliaanse, samen komen. De ceremonie die persoonlijk was, omdat er 2 vrouwen spraken uit de eigen vriendenkring. Een bruiloft die niet volgens traditie ging, maar natuurgetrouw en ongedwongen.

Mijn ervaring als fotograaf tijdens deze trouwreportage

Ik liep er rond met mijn camera en was op slag verliefd, zo zou het altijd mogen zijn.

Ik werd al op tijd wakker, want ik vond het natuurlijk erg spannend. Het was dan ook een tijd geleden dat ik een trouwreportage had gemaakt. Op tijd stapte ik bepakt met de camera tas in de auto. Want dit keer was ik nog niet op de locatie geweest om echt goed rond te kijken, alleen vluchtig langs gereden.  Dus een uur voor ontvangst liep ik al rond met de camera om mooie plekken te spotten. Ik zag dat het buiten wel goed zou komen. Binnen was ik wat geschrokken, erg mooi, maar ook erg donker en groen. Ojee.. Het is gelukkig goed gekomen. Ik ben gewend om te fotograferen zoals het is en hier was het dus groen.

Tijdens de foto’s van W&P  samen, kreeg ik steeds meer weer de smaak te pakken en zag ik vele fotomomenten. Momenten voor later. De liefdevolle sfeer heb ik zoals vanouds gefotografeerd, hier ligt dan ook mijn kracht. Emoties voelen en dit vast leggen. In alle rust rondlopen en mensen niet storen in hun feest.

Daarna thuis gekomen, laat ik meestal de foto’s even voor wat ze zijn. De emoties van de dag zelf krijgen een plek en kan ik zo een week later rustig aan de slag met het bekijken van de beelden en het bewerken. Samen met het bruidspaar hebben we beelden uitgezocht die voor W&P de meeste waarde hadden en een deel voor in het foto album.