Een portret foto gemaakt door collega’s.

Eigenlijk is het de bedoeling dat ik achter de camera sta en mooie portret foto’s maak. Toch ben ik zelf zo nu en dan ook foto’s van mij zelf nodig. 

Dus organiseerde ik een leuke middag met medefotograferen. Met ons drieen door de stad Groningen om mooie plekjes te vinden en kletsen over ons vak. Natuurlijk maakten we tijd voor een expositie. Leren van fotografie in het museum. 

Inmiddels weet ik zelf als ondernemer hoe belangrijk het is om een paar mooie foto’s van jezelf te hebben. En dan geen gelikte foto’s, maar beelden van mij om wie ik ben.

Ik vond het stiekem best eng, ondank dat het een leuke, zonder druk te voelen, middag was. Het spontane poseren, het in de lens kijken en bewust van mijzelf worden. Hoe lach ik, hoe en waarnaar toe kijk ik. 

In tussen een half jaar verder, heb ik zelf ontdekt hoe ik de creatieve vrouwelijke onderneemsters kan fotograferen. Zonder dat er druk komt en dat ze haar zelf verliest. Mijn rust en gewoon kletsen tijdens de reportage over leuke dingen is mijn taktiek. Kletsen over ervaringen en waar we staan. En dan tussen door lekker aan de gang gaan.