Introvert zijn is kracht en liefde

Afgelopen periode kwam ik tot de conclusie dat introvert zijn helemaal bij mijn fotografie hoort. Het hoort bij wie ik ben. Lange tijd heb ik  deze mooie eigenschap weten te negeren.  Nu laat mijn portfolio zien dat het introvert zijn toch wel een rode draad is.

introvert, fotograaf

 

Het introvert zijn werd niet altijd als een sterke eigenschap gezien door onze Nederlandse cultuur. We keken liever naar extraverte mensen of uitbundige mensen met een grote glimlach op hun gezicht. 
Terwijl het juist een mooie krachtige eigenschap is. Introverte bescheidenheid geeft kalmte en rust. Introverte mensen zijn vaak naar binnen gekeerd, wat extraverte mensen lastig vinden. Juist de bedachtzaamheid, het kunnen luisteren en observeren kan kan vertrouwen en balans geven. We kijken op een andere manier de wereld in, en genieten net zo intens als extraverte mensen. 

Wat kan ik voor jou als klant betekenen, als introvert zijn?

Ik merk vooral bij mijn klanten, dat introvert zijn juist mijn kracht en de kracht van mijn klant is. In het begin van mijn fotografie, zag ik het als een onzekerheid. Nu inmiddels is het mijn kracht aan het worden. Dankzij mijn (inmiddels 39 jaar) ervaring als introverte vrouw kan ik mij goed inleven in jou als introverte klant.  Ik begrijp dat het belangrijk is om jezelf te kunnen zijn, zonder dat de fotograaf de regie overneemt en een lach naar voren wil halen die niet van jou is. Een lach die kinderen vaak bij de schoolfotograaf laten zien.

Juist voor jullie eigen foto album wil je beelden van jullie zelf, ook jullie eigen introverte karakter mag juist gezien worden. Tijdens het fotograferen laat ik jullie je zelf zijn door zo weinig mogelijk regie. Ik vraag jullie om samen over leuke of belangrijke momenten te kletsen. Zodra jullie in je element zitten kan ik met  weinig woorden jullie fotograferen. Voor jullie herinneringen maken zodat jullie later nog er van kunnen genieten.

Vraag mij gerust naar informatie als je meer wil weten en tot die tijd …geniet van introvert zijn. Zie het als je kracht en niet als een onzekerheid.

 

In mijn ander blog beschrijf ik waarom herinneringen voor later zo belangrijk zijn.  https://www.karijnfotografie.nl/fotoalbum/

Fotograaf in Zuid-Drenthe

Wil jij een leuke brief ontvangen?

Een brief met een nieuwe foto en een klein gedichtje. Misschien leg ik een stukje fototechniek uit of vertel ik over een evenement. Vul dan nu nog het formulier in!

Ja, volgens mij is jouw aanmelding gelukt. :)