De fotograaf

Lifestyle fotograaf

Wie ben ik en waarom wil ik jullie fotograaf zijn?

Al op jonge leeftijd is mijn passie voor fotografie begonnen. Inmiddels ben ik een ervaren lifestyle fotograaf die pure en unieke momenten fotografeert.  Geboren in 1979 in Krimpen a/d IJssel van vanaf mijn 7e opgegroeid in Groningen.

Mijn karakter is introvert, sensitief, bescheiden, en een tikkeltje eigenwijs. Mijn passies zijn fotograferen, reizen, concerten, natuur en chillen op Schiermonnikoog. Eet vegetarisch, drink thee met iets te veel chocola. Ik ben het liefste omringd met de mensen om wie ik geef, familie en vrienden. Unieke mensen die mij inspireren.

Being your own unique self is pure beauty

Ik geloof in de liefde. In liefde voor jezelf en liefde voor je dierbaren om je heen. Het samen kunnen delen en herinneringen maken.

fotograaf

Fotograaf ~ Jantina Fotografie ~

Mijn verhaal.

Van kleins af aan was fotografie normaal voor mij, mijn vader had zijn eigen doka en drukte onze gezinsfoto’s dan ook zelf af. Vaak wou ik dan ook zelf de foto’s maken in plaats van mijn ouders. Op mijn 16e kreeg ik ,voor mijn mavo diploma, een fotocamera. Ik was hier erg blij mee. Ik fotografeerde alles om mij heen, ons gezin thuis, de natuur, details die ik  buiten  tegen kwam. Mij toen nog niet bewust van de waarde van de foto’s.

In 1999 liep ik vast tijdens de sociaal pedagogisch werk opleiding. Ik wist niet of ik dit nu echt wilde. Ik ging op zoek naar andere opleidingen en kwam er achter dat er in Drachten de opleiding Fotonica van start ging. Ik had al snel de keuze gemaakt, ik wilde fotograaf worden. Tijdens de opleiding leerde ik de kneepjes van het vak en door veel te fotograferen, zie ik al de beelden voordat de camera aan staat.

Na de opleiding in 2003 was het mij niet duidelijk wat ik met mijn fotografie wou. Stiekem ben ik gewoon een laatbloeier, dus ging ik werken in de zorg. Waar ik nog steeds met plezier werk.

Wel bleef ik veel fotograferen, ik heb de camera altijd als mijn maatje beschouwd. In  2015 kwam ik met de gedachte ik  ga gezinnen fotograferen, professioneel. Dus ben ik sinds 1 april 2015 ingeschreven bij de KvK. Ik maakte al snel gezinnen blij met vooral studio foto’s. Maar na een tijdje had ik na elke reportage tijd nodig om op krachten te komen, ik kreeg er geen energie van. Ik had er steeds minder plezier in. De laatste 2 jaren zijn vooral een zoektocht geweest, kreeg een burn-out en raakte mijn “why” kwijt. Dankzij een aantal mensen die ik op mijn pad tegen kwam werd ik mij bewuster en ging ik veel meer de kant op die ik nu wil gaan. Lifestyle fotograaf bij mensen thuis.

 

fotograaf

Fotograaf ~Karen Velleman ~

“Mijn Why”

Zelf heb ik geen kinderen gekregen. Maar ben ik wel een super trotse tante van 3 nichtjes en 1 neefje. In 2011 is een van mijn nichtjes Isabel overleden, voldragen in mijn zusje haar buik. Er was veel verdriet en pijn en onmacht bij mijn zusje en in ons gezin. Ik denk dat hier mijn “Why”is ontstaan. Begrijpen en voelen hoe belangrijk je gezin is, hoe veel liefde er kan ontstaan.  En dat het samen zijn veel waarde heeft.

Op dit moment heb ik het geluk weer terug gevonden, de energie stroom door mij heen en het liefste wil ik mijn missie volbrengen.

Samen met en voor gezinnen hun liefde voor elkaar te fotograferen en het bundelen in een mooi fotoalbum.

Ik krijg energie van mensen die ik mag fotograferen. Elk gezin heeft zijn eigen dingetjes en zijn eigen momenten. Na elke reportage kom ik weer geïnspireerd thuis.

Laat mij jullie helpen met een mooie fotoreportage van een moment uit jullie leven. Vul het contact formulier in en ik reageer zo snel mogelijk.

http://www.karijnfotografie.nl/contact/