Iris

Iris / Afscheid fotoreportage in assen

Een reportage in assen om niet meer te vergeten. Een mooie bijzondere en een eigenzinnige vrouw. Ze is ziek en ze zal niet ouder worden dan 36 jaar.

In 2015 mocht ik ook foto’s maken van Iris. Toen was ze levendig en kwam er zo nu en dan een lach op haar gezicht. Iris gaat haar eigen gang, je hoeft haar niet zomaar iets te laten doen of te vertellen. Ze bepaald het zelf wel. Nu 6 jaar later, de lach laat Iris niet meer zien. Pijn heeft ze, maar of ze weet dat ze niet lang meer leeft, weten we niet. Zonder zorgen pakt ze haar beker gevuld met koffie, om nog even te ruiken hoe lekker die is. Het kommetje met chips gaat leeg, de mandarijn deelt ze heel lief met haar moeder.

 

Mooie persoolijke foto’s

Hoe bijzonder ik haar vind en dat ik haar karakter nog steeds met mijn lens kan vangen. Zij is diegene waarvoor ik met liefde kan fotografeer. Een vrouw naar mijn hart, vergeten zal ik haar niet. 

Marianne, moeder van Iris: “De foto’s zijn erg mooi. Op geen enkele is ze voluit aan het lachen (dat doet ze maar zelden op foto’s), maar ze geven wel een levensecht beeld van hoe ze is.”

Afscheid van je dierbare

Waarom een afscheid fotoreportage? Dat foto’s van je dierbare belangrijk zijn, bewijst Iris hier. Al zijn het een paar foto’s van jou alleen of van jullie samen. Ziek zijn en weten dat je niet meer geneest, is moeilijk, hier zijn weinig woorden voor. Laat mij jullie helpen, zonder stress maak ik bijzondere herinneringen van en voor jullie.

Zakt de moed snel in je schoenen, bij het denken aan dat je moet lachen terwijl het pijn doet. Laat het toe, het mag. Lachen als het niet kan hoeft dan ook niet, dit is niet nodig. Je mag gewoon jezelf zijn.

We fotograferen in de omgeving die jij fijn vind. Ik neem de tijd die jij aankan. Ik pas mij volledig aan en maak een mooie foto reportage voor later. 

Ben je ook op zoek naar een fotograaf voor een afscheid fotoreportage in assen.  Klik dan op de link