Newborn fotografie

newborn fotografieNewborn fotografie

Een newborn baby, klein mogen zijn, teder zijn, liefdevol, slapen eten en drinken, nog geen zorgen, een glimlach en traantjes

Newborn fotografie is meer dan alleen mooie foto's maken. De eerste pure momenten die je niet wil vergeten en wil vast leggen. De eerste duidelijke karakter trekjes van  een newborn baby, de oogjes die alles willen volgen, de handjes en voetjes die heerlijk hun eigen gang gaan. Een newborn reportage geeft ook het besef hebben over hoe mooi en bijzonder een kleine baby is en dat het niet vanzelfsprekend is om een baby te kunnen krijgen. Ieder heeft weer zijn eigen verhaal hoe je baby bij je is gekomen. Voor mij zou het een grote eer zijn om jullie newborn baby in alle puurheid te mogen fotograferen.

Lifestyle  'light' of een geposeerde reportage.

Lifestyle 'light' :

Deze reportage wordt bij jullie thuis gemaakt, we fotograferen momenten in jullie eigen woonomgeving. Met lichte regie legen we de mooie momenten van jullie pasgeborene in zijn eigen ruimte, zoals slapen in de wieg of samen knuffelend met mama en papa. Broer en zus mogen ook mee doen. 

Geposeerde reportage:

Met een geposeerde reportage maken we gebruik van een grote poef waar jullie pasgeborene mag liggen, zowel slapend als wakker blijven. Met mooie dekens en wrap/doeken houden we je newborn lekker warm. wa

Een newborn reportage kan al na de eerste 1  week tot een week of 4. In deze periode zijn moeder en baby meestal weer wat op krachten gekomen. Tijdens het fotograferen kan je baby rustig doorslapen als hij/zij daar behoefte aan heeft. We nemen de tijd om de reportage te maken, ik volg het tempo van baby en moeder. De newborn reportage wordt met rust gemaakt, rustig kletsen kan fijn zijn, toch vraag ik u om niet met meerdere mensen te komen dan nodig is. Tijdens het fotograferen is het belangrijk om de temperatuur van de kamer aan te passen zodat je baby het niet koud krijgt wanneer hij/zij weinig kleding aan heeft.  Hou rekening met een graad of 25C.  Voordat we u newborn gaan fotograferen is het wijs om u baby eerst te verzorgen en de dagelijkse kleding uit de doen. Wikkel u baby lekker warm in in een deken en neem de tijd om u baby te voeden. Zodra u baby de rust heeft gevonden gaan we de foto;s maken. Als u baby niet wil slapen maar het leuk vind om gewoon lekker wakker te blijven is dit prima. 

De periode van een newborn is kort. Daarom hoor ik graag  op tijd wat je wensen zijn en wanneer je denkt dat de reportage plaats kan vinden, zodat ik hiermee rekening kan houden in mijn agenda. Ik werk het liefst in mijn studio, omdat hier alles aanwezig is, wat ik nodig heb voor mijn fotografie. Lukt dit niet dan kom ik met wat spulletjes bij jullie thuis, om het voor de baby en moeder zo comfortabel mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met daglicht. Een enkele keer kan het voorkomen dat er weinig goed licht is, dan kunnen we ervoor kiezen om 1 flitslamp te gebruiken.

 

Investering newborn reportage:

  • Fotoreportage van €135 in mijn studio of €150 op locatie bij u thuis van ongeveer 3 uur
  • Gebruik van props, accessoires, achtergronden.
  • Professionele fotobewerking
  • Hier bij zit een persoonlijke bestelsessie bij in waar we samen de foto’s bekijken en het eind product gaan bespreken. 
  • Er zijn verschillende mogelijkheden van eindproducten, van wall-art tot aan printen. De producten zitten dus nog niet bij de basis in.
  • Reiskosten €0,25 per km en het nodige parkeergeld.
  • De prijzen zijn inclusief 21%btw